,,Mosolygunk, amikor a tudományos nagyüzem munkásai idézetségi indexeket gyártanak, és gyakran azokat hagyják ki listájukból, akiktől az alapötletet nyerték, akár egy autodidaktától is" /Glatz F. História 1 997.1
  Mi nem tudtunk mosolyogni, amikor 1999-ben a kutatási programunk igazolá­sára felkért régészek a "tudományos céh" nevében újra háborút indítottak ellenünk. Hadüzenetük indoka az volt, hogy kontár "leletbejelentőként", civil alapítványként el akarjuk rabolni. a "profi" szakemberek, a céhtagok dicsőségét. A sajtóban megjelent győzelmi jelentéseikben, tanulmányaik "indexeiben," hiába kerestünk hivatkozást programjainkra, terveinkre, mert minden érdemünket ,,hadizsákmányként" elkobozták. Látszólag törvényesen, jogaikra hivatkozva. A diadaljelentéseket a sajtó és a média szerkesztői a mi megkérdezésünk nélkül közölték.
  A sorozatos megalázások kényszerű vigyora akkor fagyott az arcunkra, amikor a győztes "profi" szakemberek nem tudták megindokolni, hogy miért kell Őskohászati Múzeumban, történelmi emlékhelyen védeni és bemutatni a világnak az európai jelen­tőségű bűi fejedelmi vaskohászati üzemet. Mi ezt a cselekedetet a magyar tudomány vereségének tartjuk és szégyelljük, hogy a felbecsülhetetlen történelmi és régészeti érték, az évezrednél idősebb nemzeti kulturális örökség egy tudományos háború áldo­zataként "tömegsírba" került, amikor méltatlanul elföldelték a temető-dűlőben Bűn.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://oskohaszat.blog.hu/api/trackback/id/tr941802510

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: avis leasing 2018.02.12. 10:36:22

как установить язык в utorrent - Coon blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása